Ingredience
- 42 g droždí
- 100 g cukr krupice
- 1 hrnek mléko
- 200 g mouka polohrubá
- 200 g mouka hladká
- špetka sůl
- 1/2 hrnku olej
- 1 vejce
- 1 žloutek
- dle chuti ovoce
- dle chuti tvaroh
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Droždí rozmícháme se lžicí cukru, zalijeme mlékem, přidáme lžíci mouky, promícháme a necháme vykynout.
-
Po vykynutí přidáme zbylou mouku, cukr, špetku soli. olej, vejce a žloutek. Vypracujeme těsto, přikryjeme a necháme v teple vykynout.
-
Pak ho rozložíme na vymazaný plech, poklademe ovocem či povidly. Můžeme posypat oříšky a drobenkou. Kdo má rád vláčnější koláč, může pod ovoce natřít ještě nádivku z tvarohu, tří lžic cukru, vejce a vanilky. Pečeme při 160 °C 30–45 minut.