Reklama
Výborná máslová roláda
Fotogalerie:

Výborná máslová roláda

Michaela Winklerová
Michaela Winklerová
Jedovnice

Ke kávě jako dělaná.

Michaela Winklerová, Jedovnice

Ingredience

  • Piškot :
  • 3 vejce
  • 100 g cukr krupice
  • 2 lžíce kakao
  • 120 g polohrubá mouka
  • na špičku nože prášek do pečiva
  • Krém :
  • 70 g cukr
  • 2 vejce
  • 1 máslo
  • rum
  • kokos

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s částí cukru a prosetým kakaem. Mouku prosijeme s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a všleháme zbylý cukr. Pečící papír velikosti menšího plechu potřeme tukem a vysypeme moukou, dáme na plech a rozetřeme na něj těsto. Pečeme zhruba na 180 °C a po upečení těsto překlopíme na pocukrovanou utěrku. Papír stáhneme, piškot stočíme, zabalíme do utěrky a necháme zchladnout.

  2. Cukr a vejce šleháme ve vodní lázni, dokud vejce nejsou zcela světlé barvy. Poté odstavíme, přidáme nakrájené změklé máslo, kakao, rum a šleháme. Krém natřeme na zcela zchladlou rozmotanou roládu. Zpátky zatočíme, potřeme povrchu, posypeme kokosem a dozdobíme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu