Ke kávě jako dělaná.
Michaela Winklerová, Jedovnice
Ingredience
- Piškot :
- 3 vejce
- 100 g cukr krupice
- 2 lžíce kakao
- 120 g polohrubá mouka
- na špičku nože prášek do pečiva
- Krém :
- 70 g cukr
- 2 vejce
- 1 máslo
- rum
- kokos
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky utřeme s částí cukru a prosetým kakaem. Mouku prosijeme s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a všleháme zbylý cukr. Pečící papír velikosti menšího plechu potřeme tukem a vysypeme moukou, dáme na plech a rozetřeme na něj těsto. Pečeme zhruba na 180 °C a po upečení těsto překlopíme na pocukrovanou utěrku. Papír stáhneme, piškot stočíme, zabalíme do utěrky a necháme zchladnout.
-
Cukr a vejce šleháme ve vodní lázni, dokud vejce nejsou zcela světlé barvy. Poté odstavíme, přidáme nakrájené změklé máslo, kakao, rum a šleháme. Krém natřeme na zcela zchladlou rozmotanou roládu. Zpátky zatočíme, potřeme povrchu, posypeme kokosem a dozdobíme.