V Toskánsku používají rozmarýn i na sladké pečivo, dodá skvělé pryskyřicové aroma.
Kateřina Gajová, Brno
Ingredience
- 100 g kukuřičná mouka
- 75 g špaldová krupice nebo hrubá mouka nebo polenta
- 7 lžic olivový olej
- 250 ml podmáslí nebo kefír
- 1 lžička soda
- 90 g med
- hrst rozinek
- 2 - 3 jablka
- snítka čerstvého rozmarýnu
- hrst vlašských ořechů
- skořice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme všechny mouky se sodou. Vyšleháme olej s medem a podmáslím, poté přimícháme mouku.
-
Těsto vlijeme na vymazaný a krupicí vysypaný plech, pokryjeme na plátky nakrájenými jablky, rozinkami a ořechy, poprášíme skořicí, posypeme jehličkami rozmarýnu a pokapeme olivovým olejem. Pečeme 35 minut na 180 °C.