Na vejce jsem nezapomněla, opravdu tam žádné nepatří.
Barbora Krobová, Kralovice
Ingredience
- Těsto :
- 300 g polohrubá mouka
- 150 g cukr krupice
- 1 ks vanilkový cukr
- 120 g rozpuštěné máslo
- 2 lžičky prášek do pečiva
- 300 ml mléko
- Tvarohová náplň :
- 250 g tvaroh
- 100 ml smetana
- 1 sáček vanilkový pudink
- 1 ks vanilkový cukr
- dle chuti cukr krupice
- 1 sklenice čerstvé meruňky nebo meruňkový kompot
- 2 lžíce kakao
- 2 lžíce smetana
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve připravíme tvarohovou náplň důkladným vymícháním všech surovin. Potom stejným způsobem připravíme těsto. Jednu třetinu těsta odlijeme do jiné misky, obarvíme kakaem a vmícháme 2 lžíce smetany nebo mléka.
-
Do vymazané a vysypané formy nalijeme nejdřív polovinu světlého těsta, pak polovinu tmavého těsta a na ně všechen tvaroh. Na tvaroh naskládáme půlky meruněk a zakryjeme zbytkem hnědého těsta. Nakonec přidáme zbytek světlého těsta a formu vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C.
-
Pečeme asi 60 minut, zkoušíme špejlí. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout, až potom vyklopíme.