Reklama
Voňavé zdobené vánoční stromečky
Fotogalerie:

Voňavé zdobené vánoční stromečky

Nina Kostelková

Brno
Před Vánocemi je rozdávám dětem svých přátel.
Nina Kostelková, Brno

Ingredience

  • 240 g mouka hladká
  • 40 g kakao
  • 140 g cukr moučkový
  • 1 prášek do perníku
  • 2 lžíce med
  • 50 g máslo
  • 2 vejce
  • 1 balení zdobící tubičky Decor
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mouku prosejeme na vál, přisypeme kakao, moučkový cukr, kypřicí prášek do perníku, přidáme med, vejce a rozpuštěné vychladlé máslo.Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto.
  2. Na pomoučeném vále těsto vyválíme a vykrajujeme hvězdičky různých velikostí.
  3. Vykrojené perníčky položíme na plechy vyložené pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 12–15 minut.
  4. Po vychladnutí pospojujeme hvězdičky na sebe pomocí zdobicí hmoty a zdobíme barevnými polevami v tubičkách dle fantazie.

    TIP: Upečené stromečky můžeme spojovat směsí bílku a moučkového cukru. Další možností, jak stromky ozdobit, je použít citronovou polevu (šťáva z 1 citronu a cukr moučka podle potřeby – vymíchat hustou směs), kterou stromečky nejprve polijeme (vypadá jako sníh), a teprve pak je zdobíme.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (27.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu