Reklama
Voňavé perníčky
Fotogalerie:

Voňavé perníčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Bez nich se žádné Vánoce neobejdou.

Barbora Pracná, Jihlava

Ingredience

  • 300g hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/4 balíčku perníkového koření
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 75 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

2 plechy

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mouku smícháme se sodou, cukrem, kakaem a kořením. Přidáme celé vejce, žloutek, změklé máslo a med. Těsto důkladně propracujeme a necháme uležet přes noc v lednici. 

  2. krok2

    Druhý den vyválíme tenké těsto, ze kterého vykrajujeme vánoční motivy. Pokládáme je na
    plech vyložený pečicím papírem. Plech dáme do trouby vyhřáté na teplotu 170°C a pečeme přibližně 8–10 minut. 

  3. krok3

    Po vytažení ještě teplé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, budou potom krásně lesklé a poleva na nich bude pěkně držet. Perníčky uložíme a druhý den je ozdobíme bílkovou polevou. Tu získáme utřením prosátého moučkového cukru s vaječným bílkem. Polevu lžící přemístíme do zdobicího sáčku s malou hubičkou a zdobíme. Hotové perníčky uložíme nejlépe do plechové krabice na chladnější místo, po třech týdnech by měly být správně měkké. 


Tip redakce

Pokud si chceš ulehčit práci s přípravou polevy nebo pokud ti se zdobením pomáhají děti, kup si raději hotovou polevu v tubičkách, která je k dostání dokonce ve více barvách.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (20.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama