Výborná tvarohová vánočka, která je vláčná i po několika dnech.
Kamila Dubská, Polička
Ingredience
- 500 g hladká mouka
- 150 g cukr krupice
- 150 g rozpuštěné máslo
- 7 lžic mléko
- špetka sůl
- 1 vanilkový cukr
- 1,5 sáčku kypřící prášek
- 250 g tvaroh
- rozinky- do těsta
- oříšky, mandle - na posypání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku, cukr, máslo, mléko, vejce, vanilkový cukr, kypřící prášek, tvaroh, ořechy a trochu soli zpracujeme na vále do těsta.
-
Těsto rozdělíme na díly a spleteme ve vánočku, kterou potom přeneseme na vymazaný plech. Potřeme ji rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě na 150 °C asi tak 30 - 40 minut.