Reklama
Višňové řezy
Fotogalerie:

Višňové řezy

Růžena Vranová

Strakonice
Zralé višně jim dodají velmi příjemnou jemně navinulou chuť.
Růžena Vranová, Strakonice

Ingredience

  • Těsto:
  • 1 hera
  • 250 g cukr moučkový
  • 5 vejce
  • 260 g mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • trocha mléko
  • 1 kompot višně
  • 2 lžíce kakao
  • Krém:
  • na posypání čokoláda mléčná
  • z višní šťáva kompotová
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 pudink vanilkový
  • 250 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Heru utřeme s cukrem a žloutky. Do této hmoty zapracujeme mouku s práškem do pečiva, mléko podle hustoty a sníh z bílků. Do třetiny těsta přidáme kakao.
  2. Do vymazaného a moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem nalijeme světlé těsto a na něj pak těsto tmavé. Poklademe vypeckovanými višněmi a pečeme při 180 °C asi 40 minut.
  3. Mezitím si připravíme krém: šťávu z kompotu doplníme do půl litru vodou, přidáme cukr, vanilkový pudink a vaříme do zhoustnutí. Do zchladlého krému zašleháme máslo a natřeme ho na vychladlé těsto. Posypeme nastrouhanou čokoládou.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu