Reklama
Višňové řezy
Fotogalerie:

Višňové řezy

Kateřina Osladilová

Lanškroun
Rodinná ovocná pochoutka s čokoládovou polevou a višňovým krémem, bez které se u nás neobejde žádná oslava.
Kateřina Osladilová, Lanškroun

Ingredience

  • Těsto
  • 1 hera
  • 250 g cukr moučkový
  • 5 vejce
  • 260 g mouka polohrubá
  • 2 lžíce kakao
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 50 ml mléko
  • Krém
  • 1 kompot višňový
  • 1 pudink vanilkový
  • 250 g máslo
  • Poleva
  • 100 g čokoláda na vaření
  • 80 g hera
  • Ostatní
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka polohrubá

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Ušleháme heru s moučkovým cukrem a žloutky‚ přidáme mouku‚ kypřicí prášek‚ mléko a nakonec sníh z bílků. Třetinu těsta oddělíme a vmícháme do ní kakao.
  2. krok2 Na vyšší plech, vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou, nalijeme nejdříve světlé těsto a na něj pak rozetřeme tmavé. Poté poklademe vypeckovanými a okapanými višněmi.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia zhruba 35 minut. Po upečení necháme moučník vychladnout. Připravíme si krém: šťávu z višní doplníme vodou tak, aby nálevu bylo 500 ml. Přidáme dvě lžíe cukru a vanilkový pudink. Poté dáme vychladnout. Utřeme celé máslo a po troškách k němu přišleháváme vychladlou pudinkovou směs. Ušlehaný krém natřeme na vychladlý koláč.
  4. Nakonec připravíme čokoládovou polevu: ve vodní lázni smícháme čokoládu s herou. Směs opatrně natřeme na vychladlý moučník.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu