Reklama
Višňová karkulka
Fotogalerie:

Višňová karkulka

Jitka Pokorná
Jitka Pokorná
Jihlava

Dort s višněmi a s tvarohovou šlehačkou, na povrchu s červeným želé.

JItka Pokorná, Jihlava

Ingredience

  • 125 g tuk na pečení
  • 100 g + 2 lžíce do krému cukr moučkový
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • 125 g hladká mouka
  • 1/2 sáčku kypřící prášek
  • 3 lžíce Nugátový krém
  • 1 sklenice višňový kompot
  • 250 g tvaroh
  • 250 ml šlehačka
  • 1 balení dortové želé

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Tuk na pečení smícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky postupně přimícháme k tuku. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přidáme ke žloutkové hmotě. Z bílků ušleháme sníh a také ho zlehka vmícháme.

  2. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a polovinu těsta rozetřeme na dno formy. Do druhé poloviny těsta vmícháme nugátový krém a rozetřeme na světlé těsto.

  3. V misce necháme okapat kompotované višně a 12 nejhezčích necháme na závěrečné ozdobení dortu. Několik hezčích višní rozpůlíme a také odložíme - tyto půlky použijeme pod želé. Zbylé višně poklademe na nugátové těsto a dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C na 5 minut.

  4. Šlehačku vyšleháme dotuha, přidáme tvaroh a 2 lžíce cukru. Do zdobičky si vložíme část krému a zbylý krém natřeme na vychladlý korpus. Chvíli necháme v lednici ztuhnout. Dortové želé připravíme z višňové kompotované šťávy podle návodu na obalu.

  5. Odložené půlky višní rovnoměrně pokladademe na šlehačkovou vrstvu dortu a postupně zalíváme dortovým želé.

    Zdobičkou zdobíme dort šlehačkovým krémem - nastříkáme 12 "pusinek", do každé vložíme višni, kterou jsme si předem odložili.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu