Je výborné a hned měkké.
Adéla Neubertová, Žalhostice
Ingredience
- 300 g hladká mouka
- 300 g máslo
- 1 žloutek
- 5 lžic bílé víno
- podle potřeby cukr moučka na obalení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z uvedených surovin (kromě cukru na obalení) vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet (stačí 2 hodinky). Potom z těsta vyválíme placku asi 3 mm silnou. Vykrajujeme tvary, raději spíše drobnější. Pečeme na plechu na pečicím papíru asi 10–12 minut při 180 °C. Ještě teplé cukroví obalujeme v moučkovém cukru.
-
Abychom drobné cukroví nepolámali, nabíráme je z plechu ještě horké plastovou stěrkou. Dáme do větší misky s moučkovým cukrem, opatrně promícháme a pak přes sítko přesíváme přebytečný cukr.