Reklama
Větrníky s ovocem
Fotogalerie:

Větrníky s ovocem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu 

Miroslavy Skálové ze Zlína

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 250  ml vody
  • 75  g másla
  • 150  g hladké mouky
  • 30  g solamylu
  • 4–5 vajec
  • 1 rovná lžička kypřicího prášku
  • na potření papíru máslo
  • NÁPLŇ:
  • 300  g bobulek světlého a tmavého hroznového vína bez jadérek
  • 500  g 33% smetany
  • 2 ztužovače šlehačky
  • 40  g cukru moučky
  • 60  ml vaječného koňaku
  • na poprášení cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Vodu s máslem přivedeme k varu, mouku promícháme se solamylem. Vroucí směs sejmeme z plotýnky a naráz do ní vsypeme mouku se solamylem. Rychle mícháme, dokud se všechny přísady nespojí v kompaktní bochánek.

  2. Hrnec vrátíme zpět na plotýnku a znovu zahřejeme, odpalujeme za stálého vymíchávání těsta 1 minutu. Poté těsto vyklopíme do misky a necháme částečně zchladnout. Postupně zapracujeme vejce. Nakonec do zchladlého těsta vmícháme prášek do pečiva.

  3. Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme tukem a sáčkem s ozdobnou trubičkou nastříkáme 12–14 kopečků. Pečeme při 200–210 °C zhruba 25 minut. Troubu prvních 15 minut neotvíráme, těsto by kleslo!

  4. Horké větrníky rozkrojíme napříč a necháme vychladnout. Bobulky vína rozkrojíme na půl. Šlehačku vyšleháme se ztužovači, rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme vaječný koňak.

  5. Na spodní části větrníků nastříkáme kroužek koňakové šlehačky, obložíme vínem a nastříkáme bílou šlehačku. Přiklopíme vrchní částí. Podáváme vychlazené a pocukrované.

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama