Reklama
Reklama
Větrníkové kostky
Fotogalerie:

Větrníkové kostky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Hany Kubátové ze Svitav

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 750 ml vody
  • 230 g másla
  • špetka soli
  • 230 g hladké mouky
  • 8 vajec
  • NÁPLŇ:
  • 700 ml mléka
  • 2 karamelové pudinky
  • 250 g másla
  • 6 lžic cukru krystal
  • 500 g smetana
  • 2 ztužovače šlehačky
  • POLEVA:
  • 250 g cukru krystalu
  • 250 ml smetany ke šlehání

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

240 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vodě rozpustíme máslo. Vmícháme sůl a mouku, pak postupně přidáváme vejce. Těsto za stálého míchání vaříme asi 10 minut, dokud se lepí na vařečku.

  2. Hotové těsto rozdělíme na 2 díly, každý rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 °C asi 35 minut.

  3. Z mléka a karamelového prášku uvaříme hustý pudink a necháme ho úplně vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a pudink do něj postupně zašleháme. Krém rovnoměrně natřeme na jeden upečený a vychladlý plát.

  4. Na krém rozetřeme ušlehanou smetanu se ztužovačem a přiklopíme druhým plátem těsta.

  5. Nakonec připravíme karamelovou polevu. Cukr vložíme do většího hrnce a za stálého míchání ho necháme rozpustit, až začne karamelizovat. Pak přilijeme horkou smetanu, pozor, smetana hodně vzkypí. Polevu rozetřeme na moučník a necháme ho ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun
Sladký život /08.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Linecký koláč s jablky

Linecký koláč s jablky

Podle receptu

Terezy Martínkové z Frýdku-Místku

Sladký život /30.01.19
Řecký perník s melasou

Řecký perník s melasou

Martina Gabrielová, Brno

Sladký život /28.01.19
Povidlová bábovka

Povidlová bábovka

Zdeňka Polanská, Vsetín

Sladký život /27.01.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama