Reklama
Větrníčky s krémem
Fotogalerie:

Větrníčky s krémem

Jana Pudíková
Jana Pudíková
Arneštovice

Lepší než z cukrárny.

Jana Pudíková, Arneštovice

Ingredience

  • Těsto :
  • 1 sklenička voda
  • 1/4 kostky tuk
  • špetka sůl
  • 1 sklenička polohrubá mouka
  • 3 ks vejce
  • hrubá mouka na vysypání plechu
  • tuk na plech
  • Krém :
  • 3 skleničky mléko
  • 1 a 1/2 balení vanilkový pudink
  • 2 ks žloutky
  • 3 lžíce cukr moučka
  • 1/3 kostky máslo
  • 1 lžíce rum

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Vodu, tuk a sůl přivedeme k varu, tenkým praménkem vsypeme mouku za stálého míchání a vaříme (odpalujeme) na mírném ohni asi 4 minuty, dokud se těsto nepřestane lepit na hrnec. Těsto necháme trochu vychladnout za občasného zamíchání, pak postupně vmícháme vejce. Z hladkého těsta stříkáme sáčkem s vroubkovanou trubičkou větrníčky na vymaštěný a moukou vysypaný plech.
  2. Vytvarované větrníčky ihned vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C, asi po 5 minutách příkon tepla zmírníme a dopečeme dozlatova. Horké větrníčky rozkrojíme, aby vyšla pára a necháme vychladnout. 

    po vychladnutí naplníme spodní půky krémem a větrníčky opět spojíme. Před podáváním je pocukrujeme neb potáhneme polevou z cukru, vody a lžičky silné černé kávy.

  3. Krém:
    V mléce rozmícháme pudinkové prášky a žloutky, za stálého míchání je uvedeme do varu a minutu povaříme. Vychladíme je za občasného zamíchání, pak přidáme cukr, změklé máslo, rum a ušleháme lehký krém.
  4. Rozpůlené větrníčky plníme krémema obě půlky opět spojíme.

    TIP : Před podáváním je pocukrujeme nebo potáhneme polevou z cukru, vody a lžičky silné černé kávy.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu