Reklama
Veselá kuřátka pro radost
Fotogalerie:

Veselá kuřátka pro radost

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Každý si je zamiluje

Marie Popelová, Praha

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 500 g hladké mouky
  • 200 g cukru moučky
  • 1 lžička skořice
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžičky jedlé sody
  • NÁPLŇ:
  • 2 žloutky
  • 100 g cukru moučky
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 150 g másla
  • POLEVA:
  • 150 g cukru moučky
  • 1 bílek
  • 1 lžička citronové šťávy
  • dle potřeby žluté potravinářské barvivo
  • na výrobu oček tmavá čokoládová poleva

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku smícháme s moučkovým cukrem, skořicí, rozměklým máslem, vejci, medem a jedlou sodou. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme chvíli v chladu odpočinout.

  2. Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a vykrajujeme kuřátka. Ta naskládáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C. Upečená kuřátka necháme vychladnout.

  3. Žloutky šleháme metličkou v horké lázni asi 5 minut. Pak je odstavíme, vmícháme dřeň z vanilkového lusku a za občasného míchání necháme vychladnout. Cukr utřeme s máslem a přidáme do zcela vychladlých žloutků.

  4. Krémem slepujeme vždy 2 kuřátka. Naposledy vyrobíme polevu. Prosejeme cukr, smícháme s bílkem, citronovou šťávou a obarvíme žlutým potravinářským barvivem.

  5. Pomocí štětečku naneseme polevy na kuřátka.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynutá buchta s tvarohem

Kynutá buchta s tvarohem

Romana Rubášová, Klatovy
Sladký život /02.07.18
Mandlový sen s borůvkami

Mandlový sen s borůvkami

Václav Spal, Rakovník

Sladký život /02.07.18
Křehký rybízový koláč

Křehký rybízový koláč

Podle receptu

Jiřiny Brunové z Lipna nad Vltavou

Sladký život /01.07.18
Listové košíčky s krémem a jahodami

Listové košíčky s krémem a jahodami

Rychlé, snadné a chutné

Podle receptu Leony Chrástalové z Hulína

Sladký život /29.06.18
Rybízová dřeň

Rybízová dřeň

Barbora Gavláková, Havířov

Sladký život /29.06.18
Srnčí hřbet s broskvemi

Srnčí hřbet s broskvemi

Podle receptu

Violy Hercikové z Prahy

Sladký život /26.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama