Někdy z těsta vykrájím tvořítkem ozdobné tvary.
Martina Antalová, Odolena Voda
Ingredience
- 250 g polohrubá mouka
- 250 g hladká mouka
- 100 g cukr
- 1 vanilkový cukr
- 1 droždí
- 100 ml mléko
- trocha citronové kůry
- špetka soli
- 2 ks vejce
- 2 lžíce rum
- 80 g tuk
- 2 lžíce olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy nasypeme mouky, uděláme důlek a přidáme cukr, vanilku a rozdrobené droždí. Zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek.
-
Pak přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto. Necháme půl hodiny kynout. Těsto rozdělíme na tři díly, rukama každý díl vyválíme a upleteme cop, který spojíme ve věnec. Dáme na plech, pomažeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.