Ingredience
- 600 g mouka hladká
- 1 lžička soda
- 400 g cukr moučkový
- 2 lžíce kakao
- 1/2 balení koření perníkové
- 2 vejce
- 1 vejce na potření
- 3 žloutek
- 4 lžíce med
- 150 g máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme mouku se sodou a s ostatními sypkými přísadami. Přidáme vejce, žloutky, med a máslo. Těsto propracujeme a dáme odležet do ledničky (nejméně přes noc).
-
Na vále z těsta vykrájíme tvary a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 8–10 minut (dle velikosti perníčků). Po vyndání je okamžitě ještě horké potíráme rozšlehaným vejce.
-
Druhý den je ozdobíme (nejlépe bílkovou polevou).
TIP: Máslo můžeš nahradit herou. Když budeš perníčky skladovat ve vlhku, vydrží dlouho. Ztvrdnou-li ti, přidej k nim do krabice jablko, zase zvláční.