Reklama
Velikonoční ovečka
Fotogalerie:

Velikonoční ovečka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Ingredience

  • 200  g másla + na formu
  • 170  g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
  • 250  g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • KRÉM:
  • 110  g krémového sýra (Buko, Philadelphia)
  • 100  g másla
  • 3/4 hrnku cukru moučky
  • 2 lžíce pomerančové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Změklé máslo našleháme se dvěma třetinami moučkového cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme žloutky a dál šleháme. Do utřené směsi vmícháme pomerančovou kůru a část prosáté polohrubé mouky smíchané s práškem do pečiva.

  2. Z bílků ušleháme spolu se zbylým moučkovým cukrem pevný sníh. Ten střídavě se zbylou moukou vmícháme do těsta.

  3. Vnitřek formy na ovečku vytřeme kouskem másla a položíme ji na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.

  4. Hotový moučník vyndáme z trouby a necháme zchladnout. Poté objedeme okraje tenkým ostrým nožem a vyklopíme jej.

  5. Krémový sýr našleháme spolu se změklým máslem, cukrem a pomerančovou šťávou na hladký a nadýchaný krém. Korpus ovečky podélně prokrojíme a spodek potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinou korpusu. Zbytek krému přemístíme do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a ovečku dozdobíme.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
Smetanový beránek

Smetanový beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu