Svěží chuť jara
Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu
Ingredience
- 200 g másla + na formu
- 170 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
- 250 g polohrubé mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- KRÉM:
- 110 g krémového sýra (Buko, Philadelphia)
- 100 g másla
- 3/4 hrnku cukru moučky
- 2 lžíce pomerančové šťávy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Změklé máslo našleháme se dvěma třetinami moučkového cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme žloutky a dál šleháme. Do utřené směsi vmícháme pomerančovou kůru a část prosáté polohrubé mouky smíchané s práškem do pečiva.
-
Z bílků ušleháme spolu se zbylým moučkovým cukrem pevný sníh. Ten střídavě se zbylou moukou vmícháme do těsta.
-
Vnitřek formy na ovečku vytřeme kouskem másla a položíme ji na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.
-
Hotový moučník vyndáme z trouby a necháme zchladnout. Poté objedeme okraje tenkým ostrým nožem a vyklopíme jej.
-
Krémový sýr našleháme spolu se změklým máslem, cukrem a pomerančovou šťávou na hladký a nadýchaný krém. Korpus ovečky podélně prokrojíme a spodek potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinou korpusu. Zbytek krému přemístíme do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a ovečku dozdobíme.