Reklama
Velikonoční moučník
Fotogalerie:

Velikonoční moučník

Dana Robová

Praha
Lehký a lahodný dortík, který nám zpříjemní velikonoční svátky. Vnoučátkům ho peču místo beránka, mají dortík ještě raději.
Dana Robová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 3 vejce
  • 90 g cukr krupice
  • 3 lžíce voda
  • 140 g mouka polohrubá
  • 1/4 prášek do pečiva
  • trocha olej
  • dle potřeby mouka na vysypání formy
  • Ozdoba:
  • dle potřeby ořechy sekané
  • 100 g marcipán
  • na ozdobu kokos strouhaný
  • 1 poleva čokoládová tmavá
  • 1 balení lentilky
  • Krém:
  • 200 ml mléko
  • 1/2 sáčku Pudink karamelový
  • 1 cukr vanilkový
  • 1/4 hrnku cukr moučkový
  • 180 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme do pěny. Žloutky utřeme s cukrem a 3 lžícemi horké vody rovněž do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a vše mícháme. Nakonec lehce vmícháme bílkovou pěnu.
  2. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Upečený korpus poté necháme vychladnout.
  3. Na krém uvaříme karamelový pudink, který necháme vychladnout. Do pudinku zašleháme měkké máslo, vanilkový a moučkový cukr.
  4. krok4 Korpus podélně rozřízneme a namažeme vrstvou karamelového krému. Přiklopíme horní díl korpusu a po celém obvodu namažeme dort krémem a posypeme ořechy. Na horní díl rozetřeme čokoládovou polevu, doprostřed umístíme zajíčky vymodelované z mandlového těsta, posypeme obarveným kokosem a po obvodu poklademe barevné lentilky. Musíme pracovat rychle, aby čokoládová poleva příliš neztuhla.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu