Reklama
Velikonoční linecké
Fotogalerie:

Velikonoční linecké

Hana Šátralová
Hana Šátralová
Praha 9 - Čakovice

Vhodné jako velikonoční pomlázka.

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • 300 g hladká mouka
  • 160 g tuk HERA
  • 100 g cukr moučka
  • 1 sáček vanilkový cukr
  • 1 kus žloutek
  • 1 sklenička džem
  • 100 g bílá čokoláda
  • tekuté potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

asi 60 kousků

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, tuku, moučkového cukru, vanilkového cukru a žloutku vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Těsto vyválíme na sílu 2-3 mm a vykrájíme požadovaný tvar.

    Pečeme při teplotě 180 °C.

  2. krok2

    Cukrátka slepíme džemem a začneme zdobit čokoládou (také můžeme použít cukrovou polevu - 200 g moučkového cukru a 3 lžíce horké vody třeme, až je poleva hladká).

  3. Čokoládu rozehřejeme a  odebereme pro každou barvu 1 lžíci (stačí na to jen malé  šálky na kávu) a obarvíme dle vlastního výběru.

  4. Cukrátko namočíme do bílé čokolády a štětečkem nanášíme barevnou čokoládu. Slepičce nakreslíme křidélko. Kohoutkovi uděláme od středu těla k zadnímu konci svislé pruhy různých barev a párátkem přejíždíme od středu k zadnímu konci a tím proužky rozmázneme. Čokoládu stále udržujeme horkou( je to základ úspěchu), proto zdobíme po jednom kousku.

  5. Po zatuhnutí čokolády dozdobíme očka a zobáčky. Naposled děláme kuřátka, kdy zbytek bílé čokolády obarvíme žlutou barvou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu