Romana Rubášová, Klatovy
Ingredience
- 350–400 g polohrubé mouky
- sůl
- 1 sušené droždí
- 120 g cukru moučky
- 200 ml vlahého mléka
- 120 g rozpuštěného vlahého másla
- 1 vejce + na potření
- citronová kůra
- rozinky namočené v rumu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku prosejeme do mísy a smícháme se solí. Doprostřed uděláme důlek a vsypeme droždí (nebo rozdrobíme čerstvé), lehce posypeme cukrem a zalijeme trochou vlahého mléka.
-
Těsto necháme 5 minut odpočinout. Poté přidáme ostatní suroviny a propracujeme. Necháme vykynout.
-
Z hotového těsta tvoříme jidášky a potřeme je vejcem. Pečeme při 180 °C dozlatova.