Reklama
Velikonoční dortíčky s bonbonky
Fotogalerie:

Velikonoční dortíčky s bonbonky

Věra Svobodová

Praha
Je to sladká odměna pro pilné koledníky.
Věra Svobodová, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 5 lžic mouka hrubá
  • 5 lžic cukr moučkový
  • 5 vejce
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžíce voda
  • Krém
  • 1 cukr vanilkový
  • 300 ml mléko
  • 1/2 balení pudink vanilkový
  • 200 g máslo
  • 100 g cukr moučkový
  • 1 poleva čokoládová tmavá
  • Ostatní
  • 1 balení lentilky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Jeden vanilkový cukr s pudinkovým práškem rozmícháme v mléce a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Máslo s moučkovým cukrem ušleháme do pěny a po lžičkách vmícháme vychladlou kaši, až vytvoříme hladký krém.
  2. Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a horkou vodou do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vše smícháme s prosetou moukou. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme do­růžova.
  3. Upečený plát překlopíme na utěrku posypanou vanilkovým cukrem. Pečicí papír sundáme a plát svineme. Vychladlou roládu opět rozvineme, potřeme připraveným máslovo-pudinkovým krémem, stočíme a nakrájíme na silnější plátky. Po stranách dortíčky potřeme rozehřátou polevou, nahoru nastříkáme ozdobu z máslovo-pudinkového krému a ozdobíme bonbonky.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu