Reklama
Velikonoční bochánky
Fotogalerie:

Velikonoční bochánky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vydrží dlouho vláčné

Eliška Jindrová, Otrokovice

Ingredience

  • 625 g hladké mouky
  • 45 g másla
  • cukru krupice 45 g + 4 lžíce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky ml. nového koření
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí
  • 1 vejce
  • 275 ml + 2 lžíce mléka
  • 100 g směsi rozinek a kandovaného ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Půl kila mouky prosejeme do mísy. Přidáme studené, tuhé máslo a prsty vytvoříme drobenku.

  2. Přidáme cukr, sůl, skořici, nové koření, muškátový oříšek a droždí a vše dobře promícháme.Vejce prošleháme v mléce a poté vlijeme k suchým ingrediencím.

  3. Vařečkou vypracujeme těsto, které se nelepí. Hněteme je nejméně 5 minut. Postupně zapracujeme rozinky a kandované ovoce. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě nejméně hodinu kynout.

  4. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál. Rukama ho několikrát prohněteme, abychom z něj vyhnali všechny vzduchové bubliny, a rozdělíme ho na 12 stejných dílů. Rukama vytvarujeme bochánky, naskládáme je na plech s pečicím papírem a necháme je kynout další půl hodiny.

  5. Zatím rozehřejeme troubu na 200 °C. Zbylých 125 g mouky promícháme se 125 ml vody na kaši. Dáme ji do zdobicího sáčku s hladkou špičkou a nakreslíme na bocháncích kříž.

  6. Bochánky pečeme při 200 °C asi 15 minut. Dvě lžíce mléka a čtyři lžíce cukru povaříme asi 2 minuty. Směsí potřeme horké bochánky a necháme je vychladnout.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama