Naše babičky je pekly přímo na plotně.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 3 střední brambory uvařené ve slupce
- 1 vejce
- 250 g mouka hladká
- sůl
- 1 hrnek mléko
- mletý mák
- cukr moučka
- olej
- máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, hladkou mouku a vypracujeme těsto, které vyválíme na asi 0,5 cm silnou placku.
-
Skleničkou vykrajujeme kolečka, která smažíme po obou stranách na pánvi lehce potřené olejem.
-
Lívanečky dáváme do mísy, pak je všechny zalijeme horkým mlékem, protřepeme a mléko slijeme. Podáváme posypané mákem, cukrem a polité rozpuštěným máslem.