Reklama
Vánoční káva
Fotogalerie:

Vánoční káva

Hana Břenková

Praha
Během roku mám moc práce a na schůzky s kamarádkami nemám příliš času. Doháníme to během vánočních svátků. A nejlíp se nám povídá u dobré kávy.
Hana Břenková, Praha

Ingredience

  • Vajčný koňak:
  • 200 g cukr moučkový
  • 6 žloutek
  • 450 ml mléko
  • 500 ml rum
  • Káva:
  • 2 badyán
  • 1 skořice celá
  • 5 hřebíček
  • 2 větší lžičky káva instantní
  • čokoládové sypání
  • cukr krupice šlehačka na ozdobu
  • 2 lžičky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Žloutky a cukr společně utřeme do hladké pěny.
  2. krok2 Mléko svaříme, vychladíme a pomalu přimícháme do žloutkové pěny společně s 500 ml rumu.
  3. krok3 Tekutinu našleháme elektrickým šlehačem, přecedíme a nalijeme do čisté skleněné lahve s kvalitním víčkem.
  4. Chladíme do druhého dne. Vaječný koňak podáváme samotný nebo s kávičkou.
  5. Instantní kávu zalijeme v kastrůlku 200 ml vroucí vody, vhodíme skořici, badyán, hřebíček a necháme minimálně 5 minut louhovat. Hotovou kávu osladíme cukrem. Nezapomeneme scedit koření.
  6. Na dno varné sklenky nalijeme 40 ml (stopečku) vaječného likéru a poté pomalu přes lžičku přiléváme kávu.
  7. Ozdobíme šlehačkou a čokoládovým sypáním.

    TIP: Do koňaku můžeš přidat 2 lžíce kvalitního kakaa.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (27.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu