Ingredience
- 3 vejce
- 150 g máslo
- 200 g mouka hladká
- 150 g cukr krystal
- 1/2 balení prášek do pečiva
- špetka sůl
- 60 ml mléko
- 15 ml třešňovice
- 100 g rozinky naložené v rumu
- 100 g ovoce kandované
- 200 g čokoláda mléčná
- 1 balení hvězdičky čokoládové
- 1 cukr vanilkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Máslo‚ cukr‚ sůl a vanilkový cukr ušleháme elektrickým šlehačem, postupně přidáváme střídavě vejce‚ mouku s práškem do pečiva a mléko s třešňovicí. Přidáme nejméně den předem do alkoholu naložené rozinky a kandované ovoce.
-
Formu ve tvaru hvězdy vymažeme tuhým máslem a těsto do ní rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C zhruba hodinu.
-
Upečenou hvězdu necháme stát a teprve asi po 10 minutách vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
-
V parní lázni pomalu rozpustíme mléčnou čokoládu s trochou vody (asi 3 lžíce – podle požadované konzistence). Můžeme samozřejmě použít i hotovou polevu.
-
S roztíráním čokolády začínáme od středu hvězdy do všech stran. Pak moučník ozdobíme ještě například čokoládovými hvězdičkami.
-
Rozinky a různé kandované ovoce si můžeme do alkoholu naložit už několik dní až týdnů dopředu a uskladnit je v ledničce. Tak je máme kdykoliv po ruce.