Reklama
Vánočka
Fotogalerie:

Vánočka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Je dobrá, pečeme ji nejen na Vánoce.

Jana Nováková, Stod

Ingredience

  • 500g hladká mouka
  • 1 sušené droždí
  • 50g cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka sůl
  • 2 vejce
  • 1 bílek
  • 250ml vlažná smetana
  • 150g rozinky
  • 1 žloutek
  • lžíce mléko

Doba přípravy

60 minut

Počet porcí

1

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku dáme do mísy a promícháme ji se sušeným droždím. Přidáme další přísady a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout tak dlouho, dokud výrazně nezvětší svůj objem. Do těsta přidáme 150 g přebraných rozinek a prohněteme.

  2. Z 2/3 těsta vytvoříme válečky dlouhé 40 cm, spleteme je do copu a položíme na vymaštěný plech. Válečkem vytlačíme uprostřed prohlubeň. Rozšleháme žloutek s 1 lžící mléka a prohlubeň touto směsí potřeme.

  3. Ze zbytku těsta vytvarujeme válečky dlouhé asi 30 cm. Upleteme z nich cop, položíme do prohlubně na větší cop. Vánočku ještě necháme v teple, dokud se do šířky a výšky nezvětší o polovinu, potřeme ji směsí žloutku a mléka a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 35 minut při 220 °C.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu