Reklama
Vanilkové jazýčky
Fotogalerie:

Vanilkové jazýčky

Alena Průchová

Čakovice
Neboj se, nemají úplně stejnou chuť jako vanilkové rohlíčky. Přidává se do nich zázvorová šťáva, která jim dodá zajímavé aroma. Vynikající jsou zapíjené horkým zázvorovým čajem.
Alena Průchová, Čakovice

Ingredience

  • 200 g máslo
  • 1 vejce
  • 160 g cukr moučkový
  • 1 vanilkový lusk
  • 4 lžíce mléko
  • 280 g mouka hladká
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 20 g zázvor čerstvý
  • špetka sůl
  • cukr vanilkový na obalení
  • cukr moučkový na obalení

Doba přípravy

Počet porcí

70

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme dřeň z vanilkového lusku, zázvorovou šťávu, špetku soli, vejce a vše dobře promícháme. Nakonec do směsi přidáme mléko s prosátou moukou a kypřicím práškem.
  2. krok2 Těsto nastříkáme na plech cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou – třeba na tvary proužků.
  3. krok3 Pečeme v předehřáté troubě zhruba při 180 °C. Upečené a ještě teplé jazýčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Po obalení ještě mírně oklepneme přebytečný cukr.

    TIP: Vanilkový lusk rozkroj podélně na dvě poloviny a nožem vyškrábni voňavou dřeň. Tu použij při pečení. Zbytek lusku nevyhazuj, když ho vložíš do sklenice nebo dózy s jakýmkoliv cukrem, bude cukr krásně vonět po vanilce.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu