Ingredience
- 200 g máslo
- 1 vejce
- 160 g cukr moučkový
- 1 vanilkový lusk
- 4 lžíce mléko
- 280 g mouka hladká
- 1 lžička prášek do pečiva
- 20 g zázvor čerstvý
- špetka sůl
- cukr vanilkový na obalení
- cukr moučkový na obalení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme dřeň z vanilkového lusku, zázvorovou šťávu, špetku soli, vejce a vše dobře promícháme. Nakonec do směsi přidáme mléko s prosátou moukou a kypřicím práškem.
-
Těsto nastříkáme na plech cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou – třeba na tvary proužků.
-
Pečeme v předehřáté troubě zhruba při 180 °C. Upečené a ještě teplé jazýčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Po obalení ještě mírně oklepneme přebytečný cukr.
TIP: Vanilkový lusk rozkroj podélně na dvě poloviny a nožem vyškrábni voňavou dřeň. Tu použij při pečení. Zbytek lusku nevyhazuj, když ho vložíš do sklenice nebo dózy s jakýmkoliv cukrem, bude cukr krásně vonět po vanilce.