Reklama
Vanilkové hraběnčiny řezy
Fotogalerie:

Vanilkové hraběnčiny řezy

Viola Jandejsková
Viola Jandejsková
Volary

Jsou sice pracnější než jiné koláče, ale rozhodně to stojí za to. Těsto ze žloutků je křehounké a moc dobré.

Viola Jandejsková, Volary

Ingredience

  • 500 g polohrubá mouka
  • 250 g hera
  • 250 g cukr
  • 5 vejce
  • 7 g kypřící prášek
  • 200 g cukr moučka
  • 800 g jablka
  • hrst rozinky
  • hrst ořechy nasekané najemno
  • špetka skořice
  • špetka sůl
  • 1 balení vanilkový cukr

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky ušleháme s cukrem a s vanilkovým cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, změklou heru a vypracujeme těsto. Pokud těsto lehce osolíme, má pak lepší chuť. Dvě třetiny vyválíme a vyložíme jím vymazaný a vysypaný plech. Zbytek uložíme do lednice.
  2. krok2 Jablka nastrouháme, přidáme rozinky, ořechy a skořici a rozložíme je na těsto. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme i moučkový cukr a rozetřeme na jablka.
  3. krok3 Nakonec vše nahrubo postrouháme zbylou třetinou těsta z lednice. Pečeme v předehřáté troubě asi na 180°C dorůžova.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu