Reklama
Valentýnský sachr s domácími pralinkami
Fotogalerie:

Valentýnský sachr s domácími pralinkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu 

Nikoly Semerádové z Třeboně

Ingredience

  • PRALINKY:
  • 200 g 70% čokolády
  • 100 g smetany na šlehání
  • 50 g másla
  • 50 g cukru moučky
  • špetka skořice
  • 40 ml likéru
  • na obalení kakao a špetka skořice
  • KORPUS:
  • 150 g změklého másla
  • 100 g cukru moučky
  • 50 g kakaa
  • 3 vejce
  • 100 ml 12% smetany
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 50 g cukru krupice
  • špetka soli
  • podle potřeby meruňkový džem
  • 50 ml pomerančového likéru
  • POLEVA:
  • 70 g čokolády
  • 4 lžíce smetany na šlehání

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Do misky nalámeme čokoládu, přidáme smetanu, máslo a cukr. Postavíme ji do horké vodní lázně, mícháme, až se vše zcela rozpustí, dochutíme skořicí a likérem, dobře promícháme a necháme v chladu nejlépe do druhého dne tuhnout.

  2. Lžičkou vykrajujeme z hmoty stejně velké kousky, ihned je vkládáme do kakaa (nebo moučkového cukru se špetkou skořice), obalíme je ze všech stran a vytvarujeme kuličky. Znovu je obalíme, dáme je na talířek vyložený alobalem a necháme v chladu tuhnout.

  3. Změklé máslo našleháme s moučkovým cukrem, 40 g kakaa a žloutky do pěny. Do ušlehané směsi vmícháme vlažnou smetanu a polohrubou mouku prosátou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků, špetky soli a krupicového cukru. Těsto dáme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a v předehřáté troubě zvolna upečeme.

  4. Vychladlý korpus jednou nebo dvakrát prořízneme, pokropíme likérem a potřeme marmeládou. Pak ho spojíme do původního tvaru a celý tence potřeme marmeládou.

  5. Ve vodní lázni rozehřejeme za stálého míchání čokoládu se smetanou. Odstavíme a mícháme, až poleva trochu zchladne.

  6. Připravený korpus potřeme čokoládovou polevou, ozdobíme pralinkami a necháme několik hodin v chladu rozležet a dobře ztuhnout. Při podávání ještě můžeme na talířek s dortíkem přidat kopeček vyšlehané smetany.

Pošli recept! 2/2017 (6.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník
Sladký život /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
Jablečný dort se šlehačkou

Jablečný dort se šlehačkou

Sveží a jemný

Podle receptu Heleny Gregorové z Blanska

Sladký život /15.08.18
Čokoládové suflé s višněmi

Čokoládové suflé s višněmi

Pro milovníky čokolády

Podle receptu Lenky Víškové z Tišnova


Sladký život /13.08.18
Margot řezy s kokosem

Margot řezy s kokosem

Eliška Raková, Olomouc

Sladký život /11.08.18
Rybízový dortík

Rybízový dortík

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Sladký život /11.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama