Reklama
Valentýnský sachr s domácími pralinkami
Fotogalerie:

Valentýnský sachr s domácími pralinkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu 

Nikoly Semerádové z Třeboně

Ingredience

  • PRALINKY:
  • 200 g 70% čokolády
  • 100 g smetany na šlehání
  • 50 g másla
  • 50 g cukru moučky
  • špetka skořice
  • 40 ml likéru
  • na obalení kakao a špetka skořice
  • KORPUS:
  • 150 g změklého másla
  • 100 g cukru moučky
  • 50 g kakaa
  • 3 vejce
  • 100 ml 12% smetany
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 50 g cukru krupice
  • špetka soli
  • podle potřeby meruňkový džem
  • 50 ml pomerančového likéru
  • POLEVA:
  • 70 g čokolády
  • 4 lžíce smetany na šlehání

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Do misky nalámeme čokoládu, přidáme smetanu, máslo a cukr. Postavíme ji do horké vodní lázně, mícháme, až se vše zcela rozpustí, dochutíme skořicí a likérem, dobře promícháme a necháme v chladu nejlépe do druhého dne tuhnout.

  2. Lžičkou vykrajujeme z hmoty stejně velké kousky, ihned je vkládáme do kakaa (nebo moučkového cukru se špetkou skořice), obalíme je ze všech stran a vytvarujeme kuličky. Znovu je obalíme, dáme je na talířek vyložený alobalem a necháme v chladu tuhnout.

  3. Změklé máslo našleháme s moučkovým cukrem, 40 g kakaa a žloutky do pěny. Do ušlehané směsi vmícháme vlažnou smetanu a polohrubou mouku prosátou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků, špetky soli a krupicového cukru. Těsto dáme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a v předehřáté troubě zvolna upečeme.

  4. Vychladlý korpus jednou nebo dvakrát prořízneme, pokropíme likérem a potřeme marmeládou. Pak ho spojíme do původního tvaru a celý tence potřeme marmeládou.

  5. Ve vodní lázni rozehřejeme za stálého míchání čokoládu se smetanou. Odstavíme a mícháme, až poleva trochu zchladne.

  6. Připravený korpus potřeme čokoládovou polevou, ozdobíme pralinkami a necháme několik hodin v chladu rozležet a dobře ztuhnout. Při podávání ještě můžeme na talířek s dortíkem přidat kopeček vyšlehané smetany.

Pošli recept! 2/2017 (6.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Griliášový medovník

Griliášový medovník

Gabriela Jílková, Polička

Sladký život /12.10.18
Lahodné mandlové kuličky

Lahodné mandlové kuličky

Zdeňka Polanská, Vsetín

Sladký život /11.10.18
Medový koláč s ořechy

Medový koláč s ořechy

Pěkně křupavá mňamka.

Dana Bláhové, Žatec

Sladký život /11.10.18
Podzimní buchta s karamelem

Podzimní buchta s karamelem

Jana Remková, Orlová

Sladký život /11.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama