Reklama
Valentýnské tvarohové řezy
Fotogalerie:

Valentýnské tvarohové řezy

Eva Langerová
Eva Langerová
Prostějov

Tvarohová dobrota, která potěší nejen tvého partnera.

Eva Langerová, Prostějov

Ingredience

  • Těsto :
  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1/2 hrnku olej
  • 1 hrnek hladká mouka
  • 1 hrnek polohrubá mouka
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek mléko
  • 1 lžíce kakao
  • Krém :
  • 500 ml mléko
  • 2 ks vanilkový pudink
  • cukr dle chuti
  • 200 g máslo
  • 2 vaničky měkký tvaroh
  • podle chuti rum
  • Poleva :
  • 1 tabulka čokoláda na vaření
  • 2 ks zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vymícháme lité těsto. Jednu polovinu vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, do druhé poloviny přidáme kakao a nalijeme na světlé těsto. Uhladíme a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 30 - 40 minut. Necháme vychladit.
  2. Uvaříme si hustý pudink z půl litru mléka, osladíme podle chuti. Ještě do horkého pudinku vmícháme změklé máslo, přidáme tvaroh a trochu rumu. Vyšleháme dohladka a naneseme na vychladlý korpus.

  3. Nakonec polejeme polevou, kterou si připravíme z rozpuštěné čokolády, do které vmícháme zakysanou smetanu.

    Necháme odležet v lednici, nejlépe přes noc.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu