Tyto srdíčka potěší každého, koho máte opravdu rádi.
Martin Urban, Spělov
Ingredience
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1 kypřící prášel
- 1 vanilkový cukr
- kůra z jednoho citronu
- 260 g mouka polohrubá
- 100 ml mléko
- 100 g moučkový cukr
- 1 tabulka čokoláda na vaření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy dáme prosárou mouku a do ní zapracujeme všechny suroviny. Vypracujeme krásně hladké těsto.
-
Necháme těsto chvíli odpočívat a vyválíme hladký plát. Formičkami vykrajujeme srdíčka.
-
Smažíme v horkém tuku při teplotě 180 - 200 °C dozlatova. Můžeme smažit jak na pánvi, tak i ve fritéze. Necháme zchladit a obalíme v cukru.