Reklama
Tvarohový srnčí hřbet
Fotogalerie:

Tvarohový srnčí hřbet

Ivana Bartušková

Bítovčice
Je to výborný a osvěžující dezert.
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 100 ml mléko
  • 1 balení želatina v prášku
  • 250 ml smetana
  • 250 g tvaroh
  • 2 cukr vanilkový
  • 3-4 lžíce cukr moučkový
  • dle potřeby piškoty
  • na ozdobu broskve
  • na ozdobu šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do mléka nasypeme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat. Přilijeme smetanu a za stálého míchání zahříváme, dokud se úplně nerozpustí. Necháme zchladnout.
  2. Přidáme tvaroh, cukr a zpracujeme na hladkou hmotu. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, na něj naskládáme piškoty a zalijeme je částí tvarohové hmoty. Poklademe broskvemi a zalijeme zbytkem. Dáme ztuhnout a pak vyklopíme.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jablečný dort se šlehačkou

Jablečný dort se šlehačkou

Sveží a jemný Podle receptu Heleny Gregorové z Blanska
Sladký život /15.08.18
Čokoládové suflé s višněmi

Čokoládové suflé s višněmi

Pro milovníky čokolády

Podle receptu Lenky Víškové z Tišnova


Sladký život /13.08.18
Margot řezy s kokosem

Margot řezy s kokosem

Eliška Raková, Olomouc

Sladký život /11.08.18
Rybízový dortík

Rybízový dortík

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Sladký život /11.08.18
Nepečený dezert s ovocem

Nepečený dezert s ovocem

Lenka Ferencová, Jiříkov

Sladký život /10.08.18
Svěží dort s mascarpone

Svěží dort s mascarpone

Podle receptu

Veroniky Kuklové z Chebu

Sladký život /09.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama