Ingredience
- 100 ml mléko
- 1 balení želatina v prášku
- 250 ml smetana
- 250 g tvaroh
- 2 cukr vanilkový
- 3-4 lžíce cukr moučkový
- dle potřeby piškoty
- na ozdobu broskve
- na ozdobu šlehačka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mléka nasypeme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat. Přilijeme smetanu a za stálého míchání zahříváme, dokud se úplně nerozpustí. Necháme zchladnout.
-
Přidáme tvaroh, cukr a zpracujeme na hladkou hmotu. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, na něj naskládáme piškoty a zalijeme je částí tvarohové hmoty. Poklademe broskvemi a zalijeme zbytkem. Dáme ztuhnout a pak vyklopíme.