Ingredience
- Těsto
- 200 g cukr moučkový
- 3 strouhaná jablka
- 4 vejce
- 250 g tvaroh
- 250 g mouka hladká
- 200 g hera
- 1 prášek do pečiva
- Drobenka
- 70 g máslo
- 150 g mouka hrubá
- 70 g cukr moučkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tvaroh, cukr, heru a vejce utřeme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do tvarohové směsi. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe ho nahrubo nastrouhanými jablky a posypeme připravenou drobenkou z másla, hrubé mouky a moučkového cukru. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí koláč posypeme prosátým moučkovým cukrem a jemně polijeme tekutou čokoládou.