Reklama
Reklama
Tvarohový mls s jablky a švestkami
Fotogalerie:

Tvarohový mls s jablky a švestkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Radka Škorpilová, Rožnov

Ingredience

  • Těsto:
  • 150 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 80 g cukru moučky
  • 150 g másla
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cukr
  • Náplň:
  • 100 g sušených švestek
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 100 g cukru moučky
  • 3 jablka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve nasypeme sušené švestky do misky, zalijeme je horkou vodou a necháme nabobtnat.

  2. Do prosáté mouky přimícháme kypřicí prášek a moučkový cukr, přidáme na kousky rozkrájené máslo, žloutek, vanilkový cukr a vypracujeme hladké těsto.

  3. Hlubší plech nebo hranatou formu vymažeme máslem, vtlačíme do ní těsto a necháme půl hodiny odležet v chladu.

  4. Tvaroh rozetřeme se žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po lžících vešleháváme cukr, až vznikne hustý a lesklý sníh, který pak opatrně vmícháme do tvarohové směsi. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na tenčí měsíčky.

  5. Švestky necháme okapat na cedníku. Těsto krátce zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15–20 minut.

  6. Formu vyjmeme, těsto necháme vychladnout, pak je potřeme tvarohem, vrch obložíme plátky jablek a posypeme švestkami. Dopékáme v troubě předehřáté na 170 °C asi 25 minut.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (16.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun
Sladký život /08.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Linecký koláč s jablky

Linecký koláč s jablky

Podle receptu

Terezy Martínkové z Frýdku-Místku

Sladký život /30.01.19
Řecký perník s melasou

Řecký perník s melasou

Martina Gabrielová, Brno

Sladký život /28.01.19
Povidlová bábovka

Povidlová bábovka

Zdeňka Polanská, Vsetín

Sladký život /27.01.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama