Reklama
Reklama
Tvarohový krémovník
Fotogalerie:

Tvarohový krémovník

Jaroslava Skřehotová

Ostrava
Sníh přikryje těsto a moučník se na jazyku jen rozplývá.
Jaroslava Skřehotová, Ostrava

Ingredience

  • Těsto
  • 220 g mouka polohrubá
  • 120 g cukr moučkový
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 120 g hera
  • 2 žloutek
  • 1 vejce
  • Náplň
  • 3 žloutek
  • 1 cukr vanilkový
  • 1/2 l mléko
  • 500 g tvaroh
  • 1 pudink vanilkový
  • 150 ml olej
  • 1 vejce
  • Sníh
  • 5 bílek
  • 5 lžic cukr krupice
  • Ostatní
  • tuk na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na vál nasypeme mouku, cukr, kypřicí prášek, nastrouhanou heru, vejce, žloutky a zpracujeme těsto, které dáme na 30 minut odpočinout do lednice. Poté z něj vyválíme asi 3–4 cm silný plát.
  2. Plech s vysokým okrajem vymažeme a vysypeme moukou a vyložíme ho plátem těsta do výšky zhruba dvou centimetrů. Suroviny na náplň dáme do mísy a dobře je zamícháme. Náplň nalijeme na moučník a dáme předpéct na 180 °C na 40–45 minut.
  3. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, kterým potřeme předpečený moučník. Pomocí vidličky vytvoříme ve sněhu vlnky a dáme dopéct na nižší teplotu zhruba na 10 minut.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda
Sladký život /17.04.19
Velikonoční cupcaky

Velikonoční cupcaky

Recept si jistě oblíbíš

Podle receptu Jany Křenkové z Kladna

Sladký život /16.04.19
Perníková vajíčka

Perníková vajíčka

Podle receptu

Milady Krejčí z Trutnova

Sladký život /15.04.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Velikonoční kuřátka

Velikonoční kuřátka

Ivana Cieslarová, Ostrava

Sladký život /24.03.19
Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty

Sladký život /24.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama