Skvělý je i s borůvkami nebo jahodami. Můžete zkusit celozrnnou mouku jako já.
Tereza Rohovská, Frýdek-Místek
Ingredience
- Na těsto:
- 180 g mouka
- 150 ml mléko
- 1 vejce
- půl sáčku kypřící prášek
- 50 g cukr krystal
- 50 ml olej
- Tvarohová vrstva:
- 1 polotučný tvaroh
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 50 g cukr moučka
- 1 vanilkový pudink
- na zředění jogurt nebo mléko
- Na posypku:
- 70 g hrubá mouka
- 70 g cukr krupice
- 50 g máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve namícháme těsto. Smícháme vlhké suroviny, cukr a pak přimícháme mouku s půlkou sáčku kypřícího prášku. Nalijeme do formy na koláč (doporučuji silikonovou, nemusí se vymazávat).
-
Na těsto přijde tvarohová vrstva. Rozmícháme vejce s vanilkovým i moučkovým cukrem, přidáme tvaroh, několik lžic bílého jogurtu nebo mléko a nakonec vanilkový pudink. Nalijeme do formy na těsto. Tvarohová směs musí být řidší než těsto, aby se s ním při lití do formy nepromíchala.
-
Na tvarohovou vrstvu naskládáme vypeckované třešně. Nakonec ještě posypeme drobenkou. Pečeme při 170 °C asi 40 minut, zkoušíme špejlí.