Reklama
Tvarohový koláč s rebarborou a jahodami
Fotogalerie:

Tvarohový koláč s rebarborou a jahodami

Michaela Casková
Michaela Casková
Česká Lípa

Poprvé jsem dělala tento koláč jako dárek mamince k svátku. A měl veliký úspěch. Kombinace rebarbory a jahod je velmi zajímavá a chutná.

Michaela Casková, Česká Lípa

Ingredience

  • Těsto:
  • 250 g polohrubá mouka
  • 140 g máslo
  • 70 g cukr krupice
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce mléko
  • špetka citrónová kůra
  • špetka soli
  • na posyp válu mouka
  • Nádivka:
  • 50 g máslo
  • 40 g cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • 200 g tvaroh
  • všechny zbylé bílky
  • Ostatní:
  • 100 g jahody
  • 3 řapíky rebarbora
  • 50 g máslo
  • 50 g cukr krupice
  • 50 g hrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si oloupeme a na kolečka nakrájíme rebarboru. Následně ji dostatečně osladíme. Jahody nakrájíme na plátky a pustíme se do těsta.
  2. Do mouky nakrájíme máslo, přidáme cukr, žloutky, mléko, sůl a citrónovou kůru. Těsto dobře vypracujeme, rozválíme na plát a vyřízneme podle velikosti dortové formy. Vložíme do předem vymazané a vysypané formy. Vytvoříme okraje koláče. Necháme na chvíli zapéct v předehřáté troubě na 180 °C.
  3. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme tvaroh a vyšlehaný sníh z bílků. Tvarohovou směs rozetřeme na povrchu předpečeného koláče. Naskládáme na něj kousky rebarbory (můžeme vymačkat přebytečnou vodu) a jahod a posypeme drobenkou. Pocukrujeme podle chuti a kyselosti jahod. Pečeme dalších přibližně 35 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu