Můžeš použít různé sezonní ovoce.
Olga Tůnová, Želetava
Ingredience
- 4 žloutky
- 250 g máslo
- 200 g cukr moučka
- 25 g tvaroh
- 300 g mouka polohrubá
- 1 kypřící prášek
- 1 vanilkový cukr
- 4 bílky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky, máslo a cukr utřeme do hladké pěny.
-
Do ní vmícháme kostku tvarohu, mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Naposled lehce přimícháme tuhý sníh z bílků.
-
Tužší těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, rozetřeme a poklademe ovocem. Já jsem použila třešně.
-
Vložíme do trouby a při horkém vzduchu pečeme na 170 °C asi 20 minut. Vyndáme, necháme zchladnout a bohatě pocukrujeme.