Reklama
Tvarohový koláč s oříšky
Fotogalerie:

Tvarohový koláč s oříšky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tento moučník je rychle připravený, všem chutná, a i když se stane, že náhodou zbude, dá se jíst i druhý či třetí den po upečení – díky tvarohu je stále vláčný. Protože s náplní je poměrně vysoký, upeč ho raději na plechu s vyšším okrajem, aby nepřetekl.
Petra Beranová, Říčany

Ingredience

  • 1 vejce
  • 350 g mouka polohrubá
  • 180 g máslo
  • 150 g cukr krupice
  • 2 tvaroh
  • 100 g cukr pískový
  • hrst ořechy
  • 2 žloutek
  • 1 cukr vanilkový
  • 1/2 pudinkový prášek-vanilkový
  • hrst rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Z mouky, hery, cukru a vejce vypracujeme těsto, které ne­cháme několik minut v chladu odležet. Zatím si připravíme náplň. Rozinky vložíme do hrnku a zalijeme vroucí vodou, aby změkly.
  2. krok2
    Do mísy dáme tvarohy, přidáme cukr s vanilkový cukrem, žloutky a pudinkový prášek. Přidáme scezené rozinky. Pokud je náplň hodně hutná a dá se jen špatně promíchat, můžeme přilít i malé množství mléka. Oříšky nahrubo nasekáme a polovinu zamícháme do náplně.
  3. krok3
    Těsto rozválíme na plát, který přeneseme na plech vy­ložený pečicím papírem. Na těsto rozetřeme náplň, rovnoměrně ji uhladíme a nakonec posypeme zbylými nasekanými oříšky. Koláč dáme péct do vyhřáté trouby asi na 20 minut.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu Jany Lipové z Prahy
Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama