Tvarohový koláč je jednoduchý na přípravu a jeho chuť je úžasná!
Miroslava Havránková, Litoměřice
Ingredience
- 1 kg nízkotučný tvaroh
- 2 sáčky vanilkový puding
- 3-4 vejce
- 250 g cukr
- 250 g hera
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V míse šlehačem vyšleháme cukr se změklou herou do pěny, postupně zašleháme celá vejce a vanilkový pudinkový prášek. Vznikne nám žluté těstíčko, do kterého nakonec zašleháme měkký tvaroh.
-
Klasickou dortovou formu vymažeme tukem, nemusíme ničím vysypávat. Nalijeme těsto, uhladíme a naskládáme libovolné ovoce (jahody, maliny, lesní ovoce, meruňky nakrájené na kousky) Můžeme naskládané ovoce posypat vanilkovým cukrem.
-
Pečeme na 200 °C přibližně 45 - 60 minut. Koláč je hotový, když mu krásně zezlátnou okraje.
-
Můžeme podávat s vanilkovou zmrzlinou a horkým ovocem, nebo jen tak posypaný moučkovým cukrem.