Reklama
Tvarohový koláč s hruškami
Fotogalerie:
 

Tvarohový koláč s hruškami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kakao můžeš nahradit nastrouhanou čokoládou.

Renata Bílá, Olomouc

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 100 g másla
  • 70 g cukru moučky
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 2 lžíce vody
  • Náplň:
  • 350 g měkkého tvarohu
  • 100 g cukru moučky + trocha na posypání
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 1 bílek
  • 2 lžíce krupice
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 4 hrušky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    V míse promícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Přidáme nakrájené změklé máslo, cukr, žloutky a špetku soli. Podle potřeby přilijeme trochu vody a vypracujeme hladké těsto, které dáme uležet do lednice alespoň na 30 minut.

  2. krok2

    Tvaroh utřeme se žloutkem a oběma cukry. Ze zbylých dvou bílků vyšleháme sníh a zlehka ho promícháme s krupicí a práškem do pečiva. Spojíme s tvarohem a opatrně promícháme.

  3. krok3

    Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Vrchní část hrušek podélně nařízneme.

  4. krok4

    Těsto na pomouče ném vále vyválíme na velikost koláčové formy a přendáme ho do ní. Vytáhneme ho i na boky formy. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a do ní zlehka vtlačíme půlky hrušek. Koláč pečeme při 180 °C asi 45 minut. Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynutá buchta s tvarohem

Kynutá buchta s tvarohem

Romana Rubášová, Klatovy
Sladký život /02.07.18
Mandlový sen s borůvkami

Mandlový sen s borůvkami

Václav Spal, Rakovník

Sladký život /02.07.18
Křehký rybízový koláč

Křehký rybízový koláč

Podle receptu

Jiřiny Brunové z Lipna nad Vltavou

Sladký život /01.07.18
Listové košíčky s krémem a jahodami

Listové košíčky s krémem a jahodami

Rychlé, snadné a chutné

Podle receptu Leony Chrástalové z Hulína

Sladký život /29.06.18
Rybízová dřeň

Rybízová dřeň

Barbora Gavláková, Havířov

Sladký život /29.06.18
Srnčí hřbet s broskvemi

Srnčí hřbet s broskvemi

Podle receptu

Violy Hercikové z Prahy

Sladký život /26.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama