Tvarohové knedlíky nemusíte vařit jen s ovocem. Stačí jen udělat menší koule a dát si je můžete klidně s jemnou smetanovou omáčkou.
Postup
1
Z cca 50 g hrubé mouky, asi 150 g strouhanky, 3 vajec, cca 5 lžic mléka (máte-li tvaroh z vaničky, vynechte), 30 g změklého másla, 2 lžiček soli a ½ kg tvarohu vypracujte těsto a nechte 15 minut odležet.
2
Rukou tvořte 18–20 koulí.
3
Vložte do vroucí osolené vody a vařte zhruba 10 minut - dokud knedlíky nevyplavou na hladinu.
4
Servírujte podle své chuti. Skvělé jsou se strouhankou opečenou na másle, k jemné smetanové či ovocné omáčce a samotné i zastudena.
Komentáře
Pokud použijete tvaroh z mističky, tak doporučuji dát poloviční porci, tedy 250g.