Lehká a výborná letní večeře nebo oběd.
Marta Podolská, Dolní Slivno
Ingredience
- 500 g měkký tvaroh
- 2 vejce
- 3 lžíce cukr moučka
- 2 lžíce strouhanka
- 2 lžíce krupice nebo polohrubá mouka
- 70 g změklý tuk (máslo, hera)
- na ozdobu směs ovoce nebo marmeláda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve si dáme do velkého hrnce (jako na knedlíky) vařit vodu. Zvolte dostatečně velký hrnec, aby knedlík nebyl moc ohnutý, jinak se více přilepuje na utěrku. Měkký tvaroh smícháme s vejci, cukrem, strouhankou, tukem a krupicí v řidké těsto.
-
Těsto vyklopíme na vlhkou utěrku.
-
Těsto zabalíme do utěrky.
-
Takto připravený knedlík dáme do vroucí vody.
-
Necháme vařit v přiklopené hrnci pokličkou 45 minut. Poté knedlík vyndáme a nakrájíme.
Knedlík podáváme z rozmačkaným ovocem a nebo jen s marmeládou.