Reklama
Tvarohový fešák
Fotogalerie:

Tvarohový fešák

Květa Kroupová

Praha
Peču opravdu ráda, těší mě, když si rodina pochutná.
Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • Kakaové těsto
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1/2 hrnku olej
  • 2 lžíce kakao
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléko
  • Tvarohové těsto
  • 2 vaničky tvaroh
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku cukr krupice
  • 1 pudink vanilkový
  • na zředění mléko

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do vymazaného a vysypaného většího pekáče nalijeme kakaové těsto, které připravíme smícháním všech surovin v uvedeném pořadí.
  2. Pak si připravíme tvarohové těsto. Malým množstvím mléka ho rozředíme, aby vzniknul středně tekutý tvarohový krém. Ten potom zvysoka a nepravidelně nalijeme do světlého těsta. Lijeme zvysoka proto, aby tvarohové těsto proteklo kakaovým a vytvořilo nepravidelné obrazce.
  3. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Bublin, které vzniknou, se nelekáme, naopak jsou vítány pro lepší vzhled moučníku.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu