Reklama
Tvarohový dortík s amaretem
Fotogalerie:
 

Tvarohový dortík s amaretem

Alena Průchová

Čakovice
Osvěžující dortík nejen pro děti. Jestli má tvoje rodina ráda čokoládu tak jako my a přitom nemusí těžké a tučné dorty plné máslového krému, určitě ji potěšíš tímto lehkým a dobrým dezertem. Připravovala jsem ho jako narozeninové překvapení, nadchlo mě, jak je jednoduchý. Můžeš ho udělat i jen tak pro chuť.
Alena Průchová, Čakovice

Ingredience

  • 2 tvaroh polotučný
  • 2 cukr vanilkový
  • 1 smetana zakysaná
  • 100 g cukr moučkový
  • 200 g piškoty
  • 1 větší panák Amaretto
  • 2 lžíce kakao
  • čoko kuličky na ozdobu
  • 2 plátková želatina Dr. Oetker

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Jeden tvaroh smícháme s polovinou kelímku zakysané smetany, kakaem, 1 vanilkovým cukrem, 50 g moučkového cukru a jedním balíčkem želatiny. Šlehačem směs ušleháme do hladkého krému.
  2. krok2 Želatinu z druhého sáčku necháme nabobtnat s 2 lžícemi vlažné vody, poté necháme podle návodu rozpustit, ale nevaříme. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do čokoládového krému.
  3. krok3 Dno formy vyložíme piškoty a pokapeme je amaretem. Na piškoty nalijeme polovinu čokoládového krému, rozložíme další vrstvu piškotů, opět je pokapeme a přelijeme zbylou čokoládovou směsí. Vršek opět obložíme piškoty a zase pokapeme.
  4. krok4 Bílou směs připravíme stejným způsobem jako čokoládovou, jen nepřidáme kakao. Při kladení bílé směsi postupujeme také stejně.
  5. Nahoře dort ještě dozdobíme čokoládovými kuličkami a piškoty či jinak podle chuti a fantazie. Necháme v lednici dokonale ztuhnout.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu