Dětem moc chutná, navíc je to v podstatě zdravá pochoutka – obsahuje jen samý tvaroh a ovoce.
Tereza Lacková, Svitavy
Ingredience
- 2 lžíce želatina
- 200 ml mléko
- 500 g tvaroh
- 100 ml smetana ke šlehání
- 3 lžíce cukr moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 balení dětské piškoty
- 300 g čerstvé jahody
- 1 plechovka mandarinkový kopot
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Želatinu necháme nabobtnat ve vlažném mléce. Našleháme společně s tvarohem, smetanou ke šlehání a moučkovým i vanilkovým cukrem. Jahody očistíme a převážnou část nakrájíme na malé kousky. Zbytek jahod si ponecháme na ozdobení dortu. Šťávu z mandarinek slijeme a ponecháme na pozdější použití. Mandarinky nakrájíme na malé kousky. Tvarohovou hmotu rozdělíme na 2 půlky, do jedné vmícháme pokrájené jahody, do druhé pokrájené mandarinky.
-
Dno dortové otevírací formy poklademe dětskými piškoty rovnou stranou dolů a přikryjeme jahodovou tvarohovou směsí. Povrch zarovnáme a opět poklademe piškoty, které pokapeme šťávou z mandarinek a přikryjeme mandarinkovou částí tvarohové hmoty. Povrch opět zarovnáme a dort dáme do lednice nejlépe přes noc ztuhnout a proležet, minimálně však na 2 hodiny.
-
Po vyjmutí z lednice dort uvolníme z formy a dozdobíme kousky čerstvých jahod.