Reklama
Tvarohový chlebíček s vanilkovým krémem
Fotogalerie:

Tvarohový chlebíček s vanilkovým krémem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Díky tvarohu je těsto příjemně vláčné.

Veronika Soukupová, Hradec Králové

Ingredience

  • Hlavní suroviny:
  • 200 g hera
  • 4 ks vejce
  • 150 g cukr moučka
  • 1 vanilinový cukr
  • 250 g měkký tvaroh
  • 2 lžíce rum
  • 200 g polohrubá mouka
  • 1 kypřicí prášek
  • 150 g kandovaná pomerančová a citronová kůra
  • trocha tuku a polohrubé mouky na formu
  • Vanilková omáčka:
  • 400 ml smetana
  • 2 lžíce mléko
  • 10 g vanilkový pudink
  • 1 vanilinový cukr

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky do dvou misek. Ke žloutkům přidáme heru, moučkový a vanilinový cukr a vše ušleháme do pěny.
  2. Přidáme tvaroh a rum a zašleháme je do směsi. Přisypeme hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem, bílky vyšleháme do tuhé pěny a vše opatrně promícháme. Na závěr vmícháme kandované ovoce.

  3. Formu na chlebíček vytřeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Vlijeme do ní těsto a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 ˚C asi 50 minut. Necháme vychladnout a vyklopíme.

  4. V hrnci zahřejeme smetanu. Pudinkový prášek rozmícháme v mléce a přilijeme do smetany. Na mírném ohni vaříme do zhoustnutí a dochutíme vanilin ovým cukrem.

    TIP : Chlebíček podáváme politý vanilkovým krémem.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu