Jemné potěšení pro mlsné jazýčky.
Nikola Pavlásková, Kopřivnice
Ingredience
- Korpus:
- 60 g cukr krupice
- 60 g hladká mouka
- 2 ks vejce
- 2 lžíce marmeláda (na potření upečeného korpusu)
- Krém:
- 160 g tvaroh
- 33 g cukr moučka
- 33 g med
- 300 ml smetana ke šlehání
- citrónová šťáva
- čokoláda Dohotovení:
- jablko 20 g
- 1
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Prosátou mouku s kakaovým práškem jemně vmícháme do vyšlehané pěny. Naplníme do ráfku ve tvaru čtverce a pečeme při teplotě 180 °C asi 10 minut.
-
Utřeme dohladka tvaroh s cukrem, medem a citronovou šťávou. Smetanu vyšleháme dotuha. Směs tvarohu, medu, cukru a citrónové šťávy lehce vmícháme do vyšlehané smetany.
-
Čokoládu si rozpustíme na vodní lázni a připravíme si pásky celofánu zhruba 3x7 cm velké. Vezmeme si cukrářskou rýhovanou kartu a nůž, který má hladkou čepel. Pásek z celofánu si položíme na stůl a rozetřeme na něj rozpuštěnou čokoládu. Chvilinku počkáme a pásek jednou projedeme rýhovanou kartou. Následně přiložíme konce pásků k sobě, vznikne tzv. slza a postavíme ji, aby ztuhla. Po ztuhnutí pomalu a opatrně sloupneme celofánovou pásku a oddělíme jednotlivé slzy od sebe.
-
Jablko překrojíme na půl a vykrojíme z něj jádřinec. Nakrájíme na tenké plátky a namočíme do citronové šťávy, aby nezčernaly.