Tvaroh bublaninu krásně zvláční.
Dana Rokytová, Písek
Ingredience
- 4 vejce
- 12 lžic cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 200 g Hera
- 250 g měkký tvaroh
- 100 g strouhaný kokos
- rumová tresť
- 14 lžic polohrubá mouka
- 1 kypřicí prášek
- 200 g rybíz
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy dáme žloutky, cukry a heru a vše šleháme elektrickým mixérem do pěny. Potom zašleháme ještě tvaroh s kokosem a trestí a pak již jen ručně vmícháme střídavě mouku smíchanou s kypřicím práškem a tuhý sníh z bílků.
-
Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (ø 26 cm) a povrch posypeme rybízem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 50–60 minut při 170 °C. Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme.